WEET WAT JE NEEMT: CREATINE

Nancy Heijnis
4 september 2020
Leestijd: 8 minuten

Verbeter je Sportprestaties en Stimuleer Spiergroei met Creatine: Wat je moet weten over Kre Alkalyn, Creapure® en Creatine Monohydraat

Creatine: Een onmisbaar supplement voor Sporters

Creatine, een natuurlijke stof in ons lichaam, is te vinden in spieren en verkregen uit voeding zoals vis en vlees, vooral rood vlees. Ons lichaam produceert creatine met aminozuren Arginine, Methionine en Glycine. Hoewel het in ons lichaam voorkomt, is de hoeveelheid vaak niet genoeg voor maximale sportprestaties. Creatine is essentieel voor spiercontractie en dient als energiebron voor spier- en zenuwcellen, waardoor prestaties verbeteren bij explosieve krachtinspanningen.

Waarom extra creatine innemen?

Supplementen met creatine zijn beschikbaar in verschillende vormen. Ze verhogen de concentratie creatine in spieren, voor meer kracht bij explosieve krachtinspanningen. Door creatine kun je meer herhalingen doen, waardoor spierscheurtjes ontstaan die, met voldoende eiwitten, leiden tot spiergroei. M Double You adviseert 6-8 weken creatine-inname, gevolgd door een rustperiode van 6 weken voor optimaal resultaat.

Verschillende vormen van creatine: Kre Alkalyn, Creapure® en Creatine Monohydraat

Kre Alkalyn:bekend als “gebufferde creatine,” heeft een verhoogde pH-waarde, waardoor het beter bestand is tegen maagzuur, wat de opname verbetert.

Creatine Monohydraat: De meest onderzochte vorm die ATP-niveaus in spieren verhoogt, wat leidt tot betere kracht en uithoudingsvermogen tijdens trainingen.

Creapure®: Een Duitse, zuivere creatine monohydraat variant en wordt beschouwd als de gouden standaard in creatinesuppletie.

Verbeter je sportprestaties met creatine-verrijkte Supplementen!

Moderne sportsupplementen zijn slim ontworpen, vaak bevatten ze creatine - een essentiële stof voor spiergroei en prestaties. Denk dan bijvoorbeel aan Pre-Workouts of Weight gainers. Creatine-verrijkte supplementen, met doseringen van 3 gram of meer, bieden een handige en krachtige oplossing voor sporters. Deze geïntegreerde benadering vereenvoudigt niet alleen je supplementenroutine, maar maximaliseert ook je sportprestaties. Kies slim, kies voor gemak, en bereik je doelen met maximale efficiëntie.

Creatine voor Vrouwen

Vrouwen profiteren net zo goed van creatinesuppletie als mannen. Het draagt bij aan het verbeteren van spierkracht, helpt bij het bereiken van fitnessdoelen en draagt bij aan een algeheel gevoel van welzijn. Creatine is niet gebonden aan geslacht, maar eerder aan individuele fysiologische behoeften en doelen.

Hoe en waar creatine te kopen?

Bij de keuze van een creatinesupplement is kwaliteit essentieel. Kies voor betrouwbare leveranciers zoals House of Nutrition. Een laadfase van een week, gevolgd door een onderhoudsdosis, wordt aanbevolen voor effectief gebruik.

Voordelen van creatine-inname:

  • Verhoogde Trainingsduur: Creatine verlengt je trainingen, wat leidt tot verbeterde prestaties.
  • Spiergroei: Het vergroot je spiermassa door intensievere training en herstel i.c.m. eiwitten.
  • Gezondheidsrelatie:toename van de fysieke prestaties tijdens korte, hoge intensiteit en herhaalde trainingssessies
  • De dagelijkse consumptie van creatine kan het effect van weerstandstraining op de spierkracht bij volwassenen ouder dan 55 jaar vergroten.

Belangrijk om te onthouden:

Creatine is een supplement, geen vervanging voor voeding. Hoewel supplementen een handige manier zijn om creatine binnen te krijgen, krijg je via voeding ook ongeveer 1 gram creatine per dag binnen. Combineer creatinesupplementen met een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Conclusie

Of je nu een doorgewinterde atleet bent of net begint met je fitnessreis, creatine kan een waardevol hulpmiddel zijn om je prestaties te verbeteren. Kies voor hoogwaardige creatinemonohydraat zoals Creapure en integreer het strategisch in je routine om te profiteren van de vele voordelen die het te bieden heeft. Vergeet niet dat consistentie de sleutel is, en met de juiste aanpak zal creatine een waardevolle bondgenoot worden op weg naar je fitnessdoelen. Creatine in zijn verschillende vormen biedt aanzienlijke voordelen voor sporters. Of je nu kiest voor Kre Alkalyn, Creatine Monohydraat of Creapure®, zorg ervoor dat je een gezonde levensstijl behoudt en deskundig advies inwint als je twijfels hebt. Voor meer informatie en kwaliteitsproducten, staan wij klaar om je te adviseren. Neem contact met ons op via info@houseofnutrition.nl.

*“claim is gericht op volwassenen ouder dan 55 die geregeld aan weerstandstraining doen. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dage­ lijkse inname van 3 g creatine in combinatie met een weerstandstraining die een toename van de werkbelasting na verloop van tijd mogelijk maakt en die ten minste drie keer per week gedurende enkele weken moet worden gedaan aan een in­ tensiteit van ten minste 65 %-75 % van 1RM (1 repetitie maximaal) is het maximale gewicht of de maximale kracht die een individu in één enkele beweging kan uitoefenen”

M Double You - Creatine Powder met Creapure®
Creatine Powder met Creapure®M Double You
330 gram
 
First Class Nutrition - Creatine Micronized
Creatine MicronizedFirst Class Nutrition
 
 

Andere blog lezen

Alles wat je moet weten over Pre-Workout

Lees meer >

Weet wat je neemt: Pre Workout

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.