Filters

Sportdranken
Dieetwensen
Inhoud per fles
Merken
Smaken

Eiwit-shakes

Lees meer over eiwit-shakes...

Eiwitshakes, ook wel protein shakes genoemd, zijn onmisbaar voor de fitness en krachtsport wereld. Eiwitten zijn namelijk essentieel voor de ondersteuning van spiergroei en herstel van je spieren. Bovendien is een eiwitshake een makkelijke manier om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen.
Lees meer...

ProPud - Protein Milkshake (8-Pack)
Protein Milkshake (8-Pack)ProPud
18,90

Eiwitshakes, ook wel protein shakes genoemd, zijn onmisbaar voor de fitness en krachtsport wereld. Eiwitten zijn namelijk essentieel voor de ondersteuning van spiergroei en herstel van je spieren. Bovendien is een eiwitshake een makkelijke manier om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Waarom eiwitshakes gebruiken?

Sport jij zoveel dat het lastig is om voldoende eiwit uit voeding te halen? Dan is een eiwitshake een goede aanvulling op je dieet! Eiwitshakes zijn zinvolle extraatjes voor iedereen die bezig is met sport en beweging. Het is een goede en gemakkelijke manier om extra eiwitten binnen te krijgen naast je voeding. Zowel krachtsporters als duursporters gebruiken graag proteïneshakes. Ook als jij het doel voor ogen hebt om een aantal kilo af te vallen, een koolhydraatarm dieet volgt en dus minder calorieën binnenkrijgt dan je behoefte, is een eiwitshake onmisbaar. Een eiwitshake helpt jouw spieren om te herstellen en spierafbraak tegen te gaan.

Soorten eiwitshakes

In onze shop vind je eiwitshakes in poedervorm maar ook al kant en klaar in vloeibare vorm. Een kant en klare shake is natuurlijk super makkelijk mee te nemen als je een drukke dag hebt en veel onderweg bent. In onze shop vind je verder de volgende soorten eiwitshakes:

Whey eiwitshakes

Misschien wel de meest populaire shake onder de eiwitshakes is whey protein. Whey is een natuurlijk product dat vrijkomt bij de productie van kaas. Dit soort eiwit is dus afkomstig van koemelk, maar het bevat weinig lactose. Whey kun je ook weer onderverdelen in verschillende soorten: whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat. Whey isolaat is de meest zuivere eiwitshake die je kunt krijgen. Bovendien heeft het ook een hoge eiwitconcentratie. Whey isolaat bevat minder vet en lactose en daarbij minder bioactieve stoffen dankzij het zuiveringsproces. Deze eiwitshake is dan ook zeer geschikt voor ouder emensen doordat het minder belastend is voor je lichaam.

De proteïne van whey hydrolisaat is al gedeeltelijk gehydrolyseerd en daarmee een voorverteerde vorm van wei-eiwit. Veel sporters hebben een voorkeur voor whey hydrolisaat vanwege de verbeterde verteerbaarheid. Om dezelfde reden gebruiken ze dit soort eiwit ook in medische eiwitsupplementen en zuigelingenvoeding.

Plantaardige eiwitshakes

Het zal je niet zijn ontgaan dat steeds meer mensen kiezen voor plantaardige eiwitshakes ofwel vegan eiwitshakes. Deze worden meestal gemaakt op basis van erwt, hennep, pompoen soja of rijst. Een vegan eiwitshake is onmisbaar in het sportersdieet van iemand die bewust kiest voor deze levensstijl, maar ook mensen die minder dierlijke eiwitten willen eten zouden voor een plantaardige shake kunnen kiezen!

Eiwit blends

Op zoek naar de perfecte eiwitshake? Dit wordt ook wel een eiwit blend genoemd ofwel een mix van verschillende soorten eiwitten. Elk soort heeft namelijk specifieke eigenschappen, dus combineer deze bij elkaar et voilà: daar heb je de ultieme eiwitshake. Dat klinkt natuurlijk erg makkelijk. Het is niet de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met het blenden van eiwitshakes, maar deze staan al klaar voor jou in onze webshop! We hebben verschillende blends die zorgvuldig zijn geproduceerd met specifieke eigenschappen. Zo bestaat de Milk & Whey uit zowel snelle als langzame opneembare eiwitten. Daarom is deze eiwitshake perfect voor het slapen gaan! De pro88 eiwitshake van First Class Nutrition bestaat uit maar liefst 6 soorten eiwitten. Professionele sporters hebben baat bij zo’n proteine shake als deze omdat de verschillende soorten eiwitten en verlengde afgifte doen van hun aminozuren. Zo voorkom je dat je om de 2 of 3 uur een eiwitshake moet nemen.

Snelle eiwitshakes

Snelle eiwitshakes bestaan uit snelle eiwitten. Deze worden snel opgenomen door het lichaam. Een goed voorbeeld van zo’n soort shake is whey eiwit. Dankzij het hogere insulinerespons die een whey eiwitshake heeft wordt het sneller opgenomen in het lichaam. Het zorgt voor een razendsnelle stijging aan aminozuren in het bloed. Deze shake is dus ook perfect om te nemen direct na een training. Het nadeel is wel dat de afgifte van aminozuren ook snel weer over is.

Langzame eiwitshakes

Daar tegenover staan langzame eiwitshakes die dus langzaam verteerd worden door het lichaam. Dit worden ook wel caseine shakes genoemd. Het voordeel hiervan is dat de aminozuren langer worden vrijgegeven aan je lichaam. Dankzij deze proteïne shake kunnen je spieren op een rustig tempo herstellen. Heeft je lichaam direct behoefte aan eiwitten zoals na een intensieve training? Ga dan voor een snelle eiwitshake zoals wei-eiwit.

Hoeveel eiwit shakes per dag

Een eiwitshake is dus een goede aanvulling op je voeding als je regelmatig sport of als je te weinig eiwitten uit je ‘normale’ voeding haalt. Hoeveel eiwit shakes per dag is per persoon verschillend. Zo heeft een man van 90 kilo meer calorieën per dag nodig en dus meer eiwitten, dan een man van 75 kilo. Door het voedingscentrum wordt geadviseerd om tussen de 1.2 tot maximaal 2 gram per kilo lichaamsgewicht te eten per dag. Hoeveel eiwit shakes je neemt kun je dus hierop afstemmen.

Neem ook niet te veel eiwitten want dit kan leiden tot overbodige calorieën en daarmee de vetopslag bevorderen.

Wanneer een eiwitshake innemen?

Wellicht heb je wel eens gehoord dat je binnen 30 minuten na je training een eiwitshake moet nemen voor optimaal resultaat. Uit onderzoek is gebleken dat deze periode een stuk langer is. Wel kunnen we aanraden om maximaal 3 tot 4 uur voor het sporten een eiwitrijke maaltijd te eten of een eiwitshake te drinken.

Eiwitshakes kopen bij House of Nutrition

Kortom: ben jij op zoek naar de beste eiwitshake? Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van jouw doel. In ieder geval hebben wij een groot scala aan soorten eiwitshakes in huis zodat jij gegarandeerd de perfecte variant vindt die aansluit op je wensen en behoefte. Ontvang je graag een persoonlijk advies over de eiwitshake die bij jou past? Of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via info@houseofnutrition.nl.


Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.