EAA

Lees meer over eaa...

EAA’s voor iedere sporter!

EAA’s, ook wel Essential Amino Acids (essentiële aminozuren) genoemd, zijn voedingssupplementen die je lichaam voorzien van de essentiële aminozuren. Met EAA’s houd jij jouw spieren sterk en in topconditie en ben je klaar om je volgende training of wedstrijd weer te knallen!
Lees meer...

Scitec Nutrition - EAA + Glutamine
EAA + GlutamineScitec Nutrition
22,90 20,60

EAA’s voor iedere sporter!

EAA’s, ook wel Essential Amino Acids (essentiële aminozuren) genoemd, zijn voedingssupplementen die je lichaam voorzien van de essentiële aminozuren. Met EAA’s houd jij jouw spieren sterk en in topconditie en ben je klaar om je volgende training of wedstrijd weer te knallen!

Essentiële aminozuren

Om meer te vertellen over de werking van EAA’s, starten we eerst met een korte uitleg over aminozuren. Dit zijn de bouwstenen waar eiwitten uit bestaan. Er zijn twee soorten aminozuren, de essentiële en niet-essentiële aminozuren. De essentiële kunnen niet door ons lichaam worden aangemaakt, maar dien je binnen te krijgen aan de hand van voeding of voedingssupplementen. Je hebt deze namelijk nodig als bouwsteen voor je lichaamseigen eiwit. Met onze EAA voedingssupplementen weet je zeker dat je voldoende van deze essentiële aminozuren binnenkrijgt. Deze essentiële aminozuren zijn: fenylalanine, histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, threonine, tryptofaan en valine.

Voordelen van EAA’s

Essentiële aminozuren heb je nodig en kunnen niet door het lichaam zelf aangemaakt worden, dat is duidelijk. Maar wat is het effect van EAA’s precies op je lichaam? En misschien nog wel belangrijker: Wat zijn de voordelen van EAA’s?

EAA’s zorgen voor gezonde spieren. Ze bevorderen niet alleen de spiergroei, maar verminderen daarnaast ook de afbraak van spiermassa. Met behulp van EAA’s kun je werken aan het opnieuw opbouwen van vetvrije spiermassa en daarnaast dragen EAA’s bij aan de instandhouding van normale botten.

Wist je dat EAA’s niet alleen voordelig zijn voor sporters, maar ouderen hier ook hun voordeel uit kunnen halen? Zo heeft een hoog leucine-gehalte in voeding ook voor ouderen een positief effect voor de eiwitsynthese. Net als sporters hebben ouderen namelijk ook een hogere behoefte aan eiwitten, omdat de spierafbraak naarmate je ouder wordt sneller gaat dan de spieropbouw.

BCAA of EAA: Wat is de beste keuze voor jou?

EAA wordt soms verward met BCAA. BCAA staat voor Branched Chain Amino Acids (vertakte aminozuren). Wat is het verschil tussen deze twee en wat is de beste keuze voor jou? We leggen het je graag uit!

BCAA bestaat voor ongeveer 40% uit essentiële aminozuren, dit zijn leucine, isoleucine en valine. Deze aminozuren kun je ook binnenkrijgen aan de hand van voeding, maar voor fanatieke sporters zijn extra supplementen vaak noodzakelijk om voldoende binnen te krijgen. In tegenstelling tot BCAA bevat EAA wel negen essentiële aminozuren. Wat de beste keuze is voor jou, hangt af van je trainingsdoel. Als je hier niet zeker van bent, helpen we je graag bij de keuze! In ons assortiment vind je naast EAA’s namelijk ook diverse soorten BCAA’s. Bekijk daarom gerust ons aanbod om te ontdekken of een van de producten bij jouw doelen past!

Welke soorten EAA zijn er?

In het assortiment van House of Nutrition vind je EAA’s in diverse smaken en van verschillende merken. Ga bijvoorbeeld voor de EAA + Glutamine van Scitec Nutrition. Door de fruitige aroma’s geeft deze EAA een verfrissend gevoel tijdens jouw work-out! Tegelijkertijd levert het je de belangrijkste aminozuren. Meng dagelijks een portie met 500 ml water voor optimaal effect. Ook kun je gaan voor de EAA Mega Strong Powdervan Nutrend, beschikbaar in de heerlijke smaken sinaasappel, peer en ananas. Naast de mix van essentiële aminozuren is de EAA Mega Strong Powder verrijkt met vitamine B5, B6 en vitamine D. Het is glutenvrij, bevat geen suiker en bovendien geen kunstmatige kleurstoffen: kortom, de perfecte keuze binnen een gezonde levensstijl!

EAA online bestellen bij House of Nutrition

Wil je EAA’s online bestellen? Dit kan makkelijk en snel bij House of Nutrition! Plaats je bestelling op werkdagen voor 17.00 en wij zorgen ervoor dat je bestelling dezelfde dag nog wordt verzonden. Heb je een vraag over een van de producten? Stuur een mail naar info@houseofnutrition.nl en wij helpen je graag verder! Met al meer dan 35 jaar ervaring weten wij voldoende van de producten om jou goed te adviseren. Je sport om een sterkere versie van jezelf te maken en wij helpen je hier graag bij. Start here, end stronger!

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.