Filters

Eiwitten/Proteïne
Dieetwensen
Gewicht
Merken
Smaken
Sportdoel
Vorm

Snelle eiwitten

Lees meer over snelle eiwitten...

Snelle eiwitten kunnen zeer nuttig zijn na een zware training en je lichaam snel behoefte heeft aan aminozuren om spieren te laten herstellen. Whey proteine is een voorbeeld van zo een eiwit. Deze wordt in het lichaam razendsnel omgezet in aminozuren en zorgt voor een snelle aminozurenpiek.  Lees meer...

Onze keuze
M Double You - 100% Whey Protein
100% Whey ProteinM Double You
29,90 25,40
Onze keuze
First Class Nutrition - 100% Whey sensation
100% Whey sensationFirst Class Nutrition
32,90 27,95
Onze keuze
House of Nutrition - 100% Whey Protein
100% Whey ProteinHouse of Nutrition
16,90
Week Deal
House of Nutrition - Pro Shake
Pro ShakeHouse of Nutrition
99,90 89,90
M Double You - Whey Isolate
Whey IsolateM Double You
32,35
Scitec Nutrition - 100% Whey Protein Professional
100% Whey Protein ProfessionalScitec Nutrition
29,90 28,10
Scitec Nutrition - 100% Whey Isolate
100% Whey IsolateScitec Nutrition
31,90 30,00
Nutrend - Whey Core
Whey CoreNutrend
22,90 18,30

Snelle eiwitten kunnen zeer nuttig zijn na een zware training en je lichaam snel behoefte heeft aan aminozuren om spieren te laten herstellen. Whey proteine is een voorbeeld van zo een eiwit. Deze wordt in het lichaam razendsnel omgezet in aminozuren en zorgt voor een snelle aminozurenpiek. 

Wanneer snelle eiwitten nemen?

Nu vraag je jezelf misschien af wanneer neem je nou snelle of langzame eiwitten? Snelle eiwitten neem je bijvoorbeeld in de ochtend bij/als het ontbijt. Na het slapen, waar je natuurlijk niks eet, heeft je lichaam behoefte aan eiwitten om spieren te laten herstellen en op te bouwen. Voor of na een zware training is het ook een zeer goed moment om een whey eiwitshake of kant en klare aminozuren te nemen. Zo heb je voldoende aminozuren voor het herstellen van de kleine scheurtjes die nu eenmaal ontstaan na een zware training.

Hoe lang heeft je lichaam profijt van snelle eiwitten?

De vertering van snelle eiwitten duurt ongeveer 1 a 2 uur. Er ontstaat eigenlijk heel snel een piek met aminozuren. Door vertering splitst eiwit zich in 20 aminozuren en deze gebruikt het lichaam voor allerlei processen waaronder spieropbouw, spierherstel en spierbehoud.

Hoeveel eiwit heb je nodig per dag?

Volwassene hebben ongeveer 0.8 tot 1 gram per kilo per dag nodig. Dus dit betekent dat een man van ongeveer 80 kilo tot 64 tot 80 gram eiwit kan nemen per dag. Ben jij echter een fanatieke sporter dan is de behoeft al een stuk hoger. Dan reken op 1,2 tot 1,8 gram per kilo per dag. Dezelfde man van 80 kilo heeft dan opeens tussen de 96 en 144 gram per dag nodig. Er zitten natuurlijk al eiwitten in gezonde uitgebalanceerde voeding maar extra eiwitten is voor mensen die sporten geen overbodige luxe. Ook mensen die ziek zijn of herstellen van ziekte hebben baat bij extra inname van eiwitten. Vergelijkbaar met sporters. 

Lees hier alles over langzame eiwitten en wanneer je deze moet nemen. 


Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.