Filters

Eiwitten/Proteïne
Dieetwensen
Gewicht
Merken
Smaken
Sportdoel
Vorm

Whey isolaat

Lees meer over whey isolaat...

Whey isolaat is een populair product onder fanatieke sporters. Het is een vorm van whey proteïne, ook wel wei eiwit genoemd. Wei eiwit is een bijproduct dat bij de productie van kaas tot stand komt en wat uiteindelijk resulteert in eiwit in poedervorm. Het voordeel van wei eiwit is de snelle opname in het lichaam en de hoge concentratie van vertakte aminozuren. Lees meer...

Performance Sports Nutrition - Whey Protein Isolate
Whey Protein IsolatePerformance Sports Nutrition
33,95 29,55
M Double You - Micro Whey
Micro WheyM Double You
37,50 32,65
M Double You - Whey Isolate
Whey IsolateM Double You
32,35
Scitec Nutrition - 100% Whey Isolate
100% Whey IsolateScitec Nutrition
31,90 30,30
Scitec Nutrition - Iso Clear Protein
Iso Clear ProteinScitec Nutrition
42,90 40,75

Whey isolaat is een populair product onder fanatieke sporters. Het is een vorm van whey proteïne, ook wel wei eiwit genoemd. Wei eiwit is een bijproduct dat bij de productie van kaas tot stand komt en wat uiteindelijk resulteert in eiwit in poedervorm. Het voordeel van wei eiwit is de snelle opname in het lichaam en de hoge concentratie van vertakte aminozuren.

Whey isolaat; wat doet het?

Wat maakt whey isolaat anders en hoe onderscheidt het zich van whey proteïne in het algemeen? Bij de productie van whey isolaat wordt er in het kort gezegd een extra zuiveringsproces uitgevoerd. Dit extra zuiveringsproces zorgt ervoor dat whey isolaat een hoger percentage eiwitten bevat dan andere vormen van whey proteïne. Het hogere percentage in eiwitten is dan ook de reden dat whey isolaat populair is onder veel sporters. Eiwitten dragen namelijk bij aan de groei van spiermassa en daarnaast helpen eiwitten bij het herstel van spieren na afloop van een training. Voor fanatieke sporters is het dan ook belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Daarnaast bevat whey isolaat bijna geen koolhydraten en vetten. Hierdoor is whey isolaat een favoriete keus voor sporters die op dieet zijn of die vanwege andere trainingsdoelen zo min mogelijk vetten en koolhydraten binnen willen krijgen.

Eiwit isolaat, concentraat of hydrolisaat?

Tussen de termen whey isolate, whey concentrate en whey hydrolysate kan nog wel eens verwarring ontstaan. Het zijn alle drie vormen van whey proteïne, maar verschillen in samenstelling. Whey proteïne ontstaat door de vloeistof die overblijft bij de productie van kaas, alsmaar te filteren op koude temperatuur. Hierbij ontstaat na 9 keer filteren whey concentraat en vervolgens na zelf 13 keer filteren ontstaat whey isolaat. Om hier vervolgens whey hydrolisaat van te maken, worden er aan de whey isolaat enzymen toegevoegd, dit maakt het sneller verteerbaar. Het verschil heeft verder met name betrekking op het eiwitgehalte van de producten. Van de drie is whey isolaat degene met het hoogste eiwitgehalte en daarnaast is whey isolaat ook vrijwel lactose-, koolhydraat-, vet- en cholesterol-vrij. Dit maakt whey isolaat met name een populaire optie voor mensen met lactose intolerantie.

Whey protein isolate shakes

Een makkelijke manier om voldoende eiwitten binnen te krijgen zijn de isolate shakes. Tegelijkertijd krijg je met de whey protein isolate shakes minder vetten en koolhydraten binnen, dan wanneer je keuze uitgaat naar een ander soort whey shake. Afhankelijk van je trainingsdoel, kan dit een mooie bijkomstigheid zijn. Voor sommigen kan dit juist ook de reden zijn om ondanks het hoge percentage aan eiwitten, toch voor een ander soort shake te kiezen. Een ander punt waarmee isolate shakes zich onderscheiden is de dikte. Door het extra zuiveringsproces zijn de meeste isolate shakes iets dunner dan andere whey proteïne shakes. Hierbij is het natuurlijk volledig aan jou waar je voorkeur naar uitgaat!

Verder adviseren wij sporters met een hoog metabolisme (een snelle verbranding) juist om te kiezen voor een ander soort proteïne shake. Doordat whey isolaat zo zuiver en licht verteerbaar is, kan dit bij iemand met een snelle verbranding er juist toe leiden dat het whey isolaat te snel wordt opgenomen en ‘flusht’. Dit houdt in dat de stoffen te snel door het lichaam worden verteerd en het lichaam vervolgens te snel verlaten. Om je lichaam en spieren langer van eiwitten te voorzien raden wij daarom in het geval van een snelle verbranding aan te kiezen voor een andere vorm van eiwitten.

Welke whey isolaat moet ik kiezen?

Een veelgestelde vraag: Welk whey isolaat moet ik kiezen en wat is de beste keuze voor mij? Het antwoord hierop is minder makkelijk te geven en is dan ook afhankelijk van jouw trainingsdoelen. Het is aan te raden om vooraf goed over je doelen na te denken en om voor jezelf een budget vast te stellen. Whey isolaat zit doorgaans namelijk in een hogere prijsklasse dan andere whey proteïne. Verder zijn factoren waar je bijvoorbeeld op kunt letten de voedingswaarde van de verschillende soorten eiwit isolaat en de aminozuren.

Er is keuze genoeg want veel van de grotere merken hebben een variant whey isolaat, zo beschikken wij over producten van M Double You,Performance Sports Nutrition en Nutrend.

Whey isolaat kopen

Wil je whey eiwit isolaat kopen? Bij House of Nutrition gaan we snel te werk. Al bestel je op een doordeweekse dag voor 10:15, heb je jouw whey isolaat dezelfde avond al in huis. Bestel je de gewenste producten voor 23.59, dan zorgen wij ervoor dat de bestelling de volgende dag bij je binnen is. Daarnaast is verzending van bestellingen boven de €40,- gratis!

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.