Filters

Sport & Fitness accessoires
Maat
Materiaal
Merken

Wraps, straps en riemen

Lees meer over wraps, straps en riemen...

Heb je er tijdens het sporten ook wel eens last van dat de bar uit je handen lijkt te glijden? Of dat je last krijgt van je gewrichten wanneer je voor een iets zwaarder gewicht wilt gaan? Je raakt hierdoor snel afgeleid waardoor jij je minder op een goede houding en oefening zal focussen. Geen zorgen, je bent zeker niet de enige! Voor zowel beginnende als ervaren sporters is dit herkenbaar. En voor de oplossing zit je bij House of Nutrition goed. Wij beschikken namelijk over een uitgebreid assortiment wraps, straps en riemen zodat jij zonder onnodige blessures weer volop aan de slag kunt! Lees meer...

M Double You - Iron Grips
Iron GripsM Double You
18,95 16,50
M Double You - Heavy PowerBelt
Heavy PowerBeltM Double You
37,95 33,00
MDY-Gear - Power Straps
Power StrapsMDY-Gear
9,95
MDY-Gear - Power Straps Neoprene
Power Straps NeopreneMDY-Gear
9,95
MDY-Gear - Waist Trimmer
Waist TrimmerMDY-Gear
16,95
MDY-Gear - Power Belt
Power BeltMDY-Gear
18,95
MDY-Gear - Wrist Wraps Neoprene
Wrist Wraps NeopreneMDY-Gear
10,95
MDY-Gear - Knee Wraps
Knee WrapsMDY-Gear
19,95

Heb je er tijdens het sporten ook wel eens last van dat de bar uit je handen lijkt te glijden? Of dat je last krijgt van je gewrichten wanneer je voor een iets zwaarder gewicht wilt gaan? Je raakt hierdoor snel afgeleid waardoor jij je minder op een goede houding en oefening zal focussen. Geen zorgen, je bent zeker niet de enige! Voor zowel beginnende als ervaren sporters is dit herkenbaar. En voor de oplossing zit je bij House of Nutrition goed. Wij beschikken namelijk over een uitgebreid assortiment wraps, straps en riemen zodat jij zonder onnodige blessures weer volop aan de slag kunt!

Wrist wraps, wat zijn het?

Wrist wraps zijn banden welke je om je polsen wikkelt voor extra ondersteuning van de pols. Bij House of Nutrition beschikken we over wrist wraps van MDY-gear, zoals de Wrist Wraps en de Wrist Wraps Neoprene. Met name voor sporters die zwaar tillen, zijn de wrist wraps onmisbaar in de sporttas. De strakke band zorgt ervoor dat je polsgewricht stabiliseert zodat je deze recht houdt tijdens een zware krachttraining. Door gebruik te maken van de wraps verklein je de kans dat je polsen naar achter klappen tijdens oefeningen zoals bankdrukken.

Power straps

Power straps zijn daarentegen wikkels welke je zowel aan de stang, barbell of dumbbell vast maakt als aan je polsen of handen. Zo draai je de power strap eerst om je polsen en vervolgens om de stang, barbell of dumbbell. Naast power straps worden ze ook geregeld wrist straps, lifting straps of deadlift straps genoemd. De verbinding zorgt voor een betere ondersteuning van de handen en voor een betere grip. Je kunt je hierdoor weer volledig op je houding focussen waardoor je de oefening beter uitvoert en minder kans op blessures hebt. Bovendien zorgen de wrist straps ervoor dat je minder kracht verliest. Door de straps nemen je gewrichten namelijk automatisch een betere houding aan waardoor er een rechte lijn ontstaat en je meer gewicht kunt liften.

Wanneer wrist straps gebruiken?

Er zijn verschillende redenen om wrist straps te gebruiken. We hebben er net al een aantal benoemd. Heb je er bijvoorbeeld last van dat de stang, barbell of dumbbell wegglijdt, dan zorgen de wrist straps voor extra grip. Te weinig grip kan bijvoorbeeld komen door gladde handen vanwege zweten of wanneer je gebruik maakt van gewichten of een stang zonder grip vlak. Ook voor sporters met kleinere handen is het probleem vaak herkenbaar. Daarnaast zorgen de wrist straps voor ondersteuning en een goede houding waardoor je meer kracht hebt. Heb je echter nooit problemen met je grip, last van je gewrichten of moeite met de juiste houding? Dan raden wij af om direct van de wrist straps gebruik te maken.

In sommige gevallen beginnen de problemen ook pas bij een van de laatste sets of wanneer jij jezelf uitdaagt voor een PR. Herken jij jezelf hierin? Dan raden we je aan om ze alleen op deze momenten te gebruiken voor dat extra beetje ondersteuning.

Knee wraps

Naast de wraps voor om je polsen, beschikt House of Nutrition ook over knee wraps. Deze banden ondersteunen je knieën en zijn vooral populair bij oefeningen als bijvoorbeeld squats. De knee wraps houden je knieën warm en verminderen de belasting op het kniegewricht. Je verkleint hiermee de kans op blessures en kunt weer zwaarder trainen. De knee wraps zitten daarnaast comfortabel door het fijne materiaal en de klittenbandsluiting.

Power belt

Wij van House of Nutrition beschikken ook over ‘riemen’, zoals de power belt en de waist trimmer. De power belt is specifiek voor ondersteuning van de rug bij zware inspanning. Deze is in verschillende maten beschikbaar en zit heerlijk comfortabel door het gebruik van suède aan de binnenkant. De waist trimmer is daarnaast juist gericht op vetverbranding en wordt ook wel de afslankband genoemd. De band zorgt ervoor dat de temperatuur onder de afslankband hoog blijft waardoor de afvoer van water en afvalstoffen wordt versneld. Daarnaast zijn nieuw bij ons in het assortiment de riemen in het leer. In tegenstelling tot de stoffen variant, welke gemakkelijk naar de rug vormt, moet leer eerst naar het lichaam gaan staan. Dit is aan het begin even wennen, maar zorgt uiteindelijk voor extra veel steun tijdens je oefeningen.

Grips

Tot slot beschikt House of Nutrition ook over Grips, zoals de Iron Grips van MDY-Gear en de Weight Lifting Hooks van First Class Nutrition. De grips zorgen voor ondersteuning van de handen bij zware inspanning en een betere grip. Hierdoor kun je je beter focussen op de spiergroep die je traint. Door gebruik te maken van grips heb je meer controle tijdens je training en verminder je de kans op blessures.

Lifting straps kopen

Wil je wrist straps, knee wraps, een power belt, waist trimmer of grips online kopen? Bij House of Nutrition zit je goed! Plaats jouw bestelling voor 24:00 en wij zorgen ervoor dat de producten de volgende dag nog worden verzonden. Heb je daar naast vragen over een van de producten of krijg je graag advies van een specialist? Stuur een berichtje naar info@houseofnutrition.nl of bel naar+31 (0)85 210 50 10 en wij helpen je graag verder


Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.