Whey choco granola

Yolanda van der Hout
6 maart 2024
10 personen
70 minuten
Ontbijt

Whey Choco Granola

Ontdek ons recept voor zelfgemaakte granola 2.0, waarbij de toevoeging van whey en nootjes zorgt voor een heerlijke knapperigheid en een extra eiwitboost!

Ingrediënten

  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram walnoten
  • 80 gram havervlokken
  • 20 gram pompoenpitten
  • 20 gram gedroogd fruit (goji’s, cranberry’s, rozijnen)
  • snufje zout
  • 1,5 scoop chocolade whey eiwit
  • 2 el kokosolie
  • 2 el tahini
  • 2 el maple syrup

Bereidingswijze

Stap 1. Om te beginnen, verwarm de oven voor op 175 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.

Stap 2. Daarna, hak de noten, zaden en gedroogd fruit in kleine stukjes met een mes of in een foodprocessor. Doe deze vervolgens in een kom en voeg daar de havermoutvlokken, een snufje zout en 1 ½ scoop whey-poeder aan toe.

Stap 3: Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron en meng dit met de tahini en de maplesiroop.

Stap 4: Nu is het tijd om de natte en droge ingrediënten samen te mengen. Spreid het mengsel gelijkmatig uit over de bakplaat en bak het ongeveer 25 minuten, tot het goudbruin is.

Stap 5: Haal de granola uit de oven en laat het goed afkoelen voordat je het gebruikt.

Voor optimale versheid en knapperigheid, bewaar je de granola in een luchtdichte pot of bakje. Veel plezier met genieten!

  • Ontbijt, Lunch, Bijgerecht, Tussendoortje
  • 10 portie(s)
  • 10 minuten voorbereiding
  • 60 minuten kooktijd
  • 186 kilocalorieën per portie
  • 8 gram eiwitten
  • 9 gram koolhydraten
  • 13 gram vetten
Scitec Nutrition - Oat 'N' Whey
Oat 'N' WheyScitec Nutrition
Vanilla | 1380 gram
 
Performance Sports Nutrition - Pure Whey
Pure WheyPerformance Sports Nutrition
7 smaken
29,40

Andere recepten lezen

Valentijn! Chocolade proteine cakejes

Lees meer >

Feestelijke high proteïn bosbessen cheesecake

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.