Ilyasse richt vizier op de top met sponsor House of Nutrition

Yolanda van der Hout
10 april 2024
Leestijd: 6 minuten

‘De machine van de sportschool’ wil zijn familie trots maken

Ilyasse Koujjit is een rijzende ster in de kickbokswereld. De Spaans-Marokkaanse kickbokser (22) heeft inmiddels 37 wedstrijden gevochten, waarbij hij maar liefst 36 keer als winnaar de ring uitstapte. Over zijn motivatie is Ilyasse helder: “Ik wil mijn familie graag trots maken door een topvechter te worden.”

Sterke motivatie

Tot die familie rekent Ilyasse ook Kevin Chin, zijn manager. De eerste keer dat Ilyasse en Kevin elkaar ontmoette was ongeveer drie jaar geleden. “Toen ik Ilyasse voor het eerst tegenkwam, zag ik direct dat het een jongen is met talent voor kickboksen”, zegt Kevin. “Maar wat misschien nog belangrijker is, is dat hij toen al een enormedrive had. Omdat er in Spanje voor Ilyasse niet veel ruimte meer was om verder te groeien als topvechter, besloot ik hem naar Nederland te halen, zodat hij zich hier verder kon ontwikkelen.” Eenmaal in Nederland hielp Kevin de jonge kickbokser ook bij het opstellen van een strak trainingsschema, het vinden van sponsoren en het organiseren van wedstrijden. Ilyasse: “Kevin deed en doet heel veel voor mij en daarvoor ben ik hem heel dankbaar. Ik ben dan ook zeer gemotiveerd om hem hiervoor terug te betalen in de vorm van goede resultaten.”

Trainingsbeest

“Die motivatie zien ze ook terug in de sportschool”, zegt Kevin. “Daar noemen ze Ilyasse ook wel ‘De Machine’, omdat hij maar blijft gaan.” Het imponeren van de andere vechtsporters in de sportschool is slechts een onderdeel van het zware trainingsprogramma van Ilyasse. “Ik train tweemaal per dag, zes dagen in de week”, vertelt de topsporter. “Op maandag werk ik een cardio-programma af en werk ik aan mijn bokstechniek, dinsdag staat in het teken van krachttraining en sparren met de andere vechters en woensdag volgt weer cardio en een kickbokstraining. Op donderdag staat er dan weer een krachtcircuit en kickbokstraining op het programma, waarna ik vrijdagochtend een intervaltraining doe en de gym induik. Ik sluit de trainingsweek af met hardlopen en soms zwemmen op zaterdag. Zondag houd ik rust om te herstellen en werk ik aan mijn studie.”

Dieet

Om zijn zware trainingsprogramma vol te houden, let Ilyasse goed op zijn voeding, gaat hij twee keer per week langs bij een sportmasseur en maakt hij gebruik van cupping-therapie. “Mijn dieet bestaat vooral uit voedingswaren met veel eiwitten en natuurlijke proteïnen. Ik eet bijvoorbeeld veel salade met kip, vis en drink veel water”, zegt Ilyasse. “Als topsporter moet ik ook dingen laten staan die ik wel heel graag eet, zoals de couscous, paella en tajine van mijn moeder. Heel af en toe heeft Ilyasse wel eens een cheatday; “Dan neem ik baklava of künefe bij de thee, daar ben ik echt gek op.”

Voedingssupplementen

Als aanvulling op zijn voeding, gebruikt Ilyasse ook elke dag voedingssupplementen van House of Nutrition. “De voedingssupplementen helpen mij om mijn lichaam te laten herstellen”, legt Ilyasse uit. “Ik merk dat de supplementen mij echt helpen om sterker te worden. De 100% Whey Protein van M Double You is mijn favoriet, omdat deze de proteïnen bevat die ik nodig heb en ook erg lekker smaakt. Vooral de Mango/White Chocolate vind ik heerlijk. Verder gebruik ik ook pre-workout supplementen zoals Get Pumped 3.0 van M Double You en supplementen voor extra Omega-inname, zoals de Omega 3 van Performance Sports Nutrition. Voor een goed herstel na de training gebruik ik de Glutamine Caps van Performance Sports Nutrition en als vitamineboost neem ik ook regelmatig de Multi Max-capsules van M Double You.”

House of Nutrition houdt rekening met de uiteenlopende dieetwensen van (top)sporters. Zo produceert de aanbieder van voedingssupplementen een eigen lijn met halal-gecertificeerde supplementen. “Ik ben heel erg blij dat House of Nutrition halal-gecertificeerde voedingssupplementen heeft”, vervolgt Ilyasse. “Als moslim is het voor mij heel belangrijk dat ik enkel halal-producten eet en drink. Ik stond dus echt te juichen toen ik hoorde dat House of Nutrition ook een halal-productlijn had opgezet.” Kevin vult aan:  “Toen Ilyasse begon met trainen, gebruikte hij geen supplementen. Hierdoor konden we goed zien wat de voedingssupplementen van House of Nutrition precies doen. Het verschil is indrukwekkend: sinds Ilyasse de voedingssupplementen neemt, is hij echt een monster geworden. Zoveel gespierder en fitter is hij geworden.”

Dankbaar

Ilyasse is House of Nutrition erg dankbaar voor de sponsoring. “Ik ben ontzettend blij met House of Nutrition als sponsor. Het team van House of Nutrition heeft mij enorm geholpen. Mede door hen en Kevin, die ik als een tweede vader beschouw, ben ik gekomen waar ik nu sta. Ik wil hen en mijn familie graag terugbetalen en trots maken door op een dag kampioen te worden in de One Championship. Daar blijf ik elke dag keihard voor werken.”

M Double You - Liquid Magnesium
Liquid MagnesiumM Double You
 
 

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.