Top 5 supplementen om af te vallen

Nancy Heijnis
12 januari 2022
Leestijd: 5 minuten

Afvallen is niet makkelijk, dat weet iedereen. De eerste dagen kun je vooral last hebben van een hongergevoel en kan het je eigenlijk niet snel genoeg gaan. Bedenk wel dat de kilo’s die er snel afvliegen er ook weer snel aankomen. Daarom kun je het beste net iets onder je behoefte eten zodat je een klein tekort creëert. Zo is het ook nog eens makkelijker om het langer vol te houden omdat je niet uitgehongerd bent. Verder zorgt voldoende beweging er natuurlijk voor dat jouw proces soepel verloopt. De basis van afvallen zijn dus gezonde voeding en beweging, maar je kunt supplementen gebruiken om je net dat extra beetje te helpen. In deze blog vertellen we je meer over supplementen voor afvallen, zodat je precies weet wat het is en hoe je het kunt gebruiken.

Multivitamines

Vitamines zijn belangrijk om de stofwisselingsprocessen in je lichaam optimaal te laten verlopen. Als je bezig bent met afvallen, dan heb je nog eens meer behoeften aan vitamines. Een gezond voedingspatroon levert voldoende vitamines op, maar als je minder eet, krijg je dus ook minder vitamines binnen. Multivitamines zijn de handigste oplossing als jij je micronutriënten wilt aanvullen. In een goede multivitamine zitten de belangrijkste vitamines en ook nog aanvullende stofjes zoals aminozuren en natuurlijke kruidenextracten.

Fatburners

Fatburners zijn supplementen voor het afvallen die cafeïne bevatten, zo ongeveer tussen de 200 en 600 mg per dosering. Het is wetenschappelijk bewezen dat cafeïne een gunstig effect heeft op de vetverbranding. Daarnaast werkt het ook effectief op prestaties tijdens krachttraining. Fatburners bevatten andere natuurlijke stoffen uit exotische bomen en planten. Deze hebben een vergelijkbare werking als cafeïne. Tevens komen er stoffen in voor die de eetlust remmen, maar niet van alle stoffen is de werking wetenschappelijk bewezen. Lees je daarom goed in over het product voordat je een fatburner koopt.

CLA

Een ander supplement die jou kan ondersteunen bij het afvallen is CLA (geconjugeerd linolzuur). Het is een vorm van tweevoudig onverzadigd omega 6 vetzuur. Het werkt als een geconcentreerde fatburner en stimuleert de vetverbranding. Het gaat de ophoping van vetzuur voorraden tegen en het verlaagt de opname van vetten uit maaltijden.

L-Carnitine

Ook L-Carnitine is een supplement die de vetverbranding bevordert en is daarmee goed te gebruiken voor het afvallen. L-Carnitine is een natuurlijke stof die een essentiële rol speelt in de energiehuishouding van de spiercellen en vetstofwisseling. Ze transporteren de vetzuren sneller naar de mitochondriën in de spiercellen. Het is dus een veilige stof die je kunt nemen over een lange termijn zonder bijwerkingen.

Beta-alanine

Ben je naast je dieet ook bezig met krachttraining om af te vallen? Dan zou je BCAA kunnen toevoegen aan je voedingsschema. BCAA zijn de bouwstenen van je spieren. Het bestaat uit de drie vertakte aminozuren Leucine, Isoleucine en Valine. Hoe meer je binnenkrijgt via supplementen of voeding, des te beter je spieren beschermt worden tegen spierafbraak. BCAA kun je het beste nemen voor de training en vlak erna. Voor de training helpen ze om afbraak tijdens fysieke inspanningen te verminderen. Na de training is er sprake van een betere eiwitsynthese voor het herstel van de spieren.
M Double You - Liquid Burner
Liquid BurnerM Double You
 
 

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Wandelen voor Gevorderden: Tips & Tricks

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.