Interview met Demi Chin

Max Koopman
11 januari 2024
Leestijd: 8 minuten


Interview met Demi Chin

Raak geïnspireerd door dit interview met de 17-jarige Demi Chin. Zij is een ware sensatie in de wereld van het kickboksen. Als Europees- en wereldkampioen bij de jeugd heeft Demi niet alleen een ongelooflijke passie voor de sport ontwikkeld, maar dient ze ook als een bron van inspiratie voor vele leeftijdsgenoten. We komen meer te weten over haar liefde voor het kickboksen en hoe ze als jonge kampioen anderen motiveert om hun eigen pad van passie en succes te volgen.

Kun je jezelf kort voorstellen? Vertel ons over je sportachtergrond en prestaties.

Ik ben Demi Chin, ik ben 17 jaar oud en ben toen ik 10 was begonnen met kickboksen. Ik train op het moment elke dag en geef ook regelmatig les en PT aan de nieuwe generatie. Afgelopen jaar ben ik Europees kampioen geworden bij Youth Fighting League. Onlangs heb ik mee gedaan aan de wereldkampioenschappen kickboksen in Duitsland, hier heb ik de finale gehaald, maar helaas verloren. Een dag later heb ik mee gedaan aan Kick-Light, hier ben ik wereldkampioen geworden.

Hoe ben je in aanraking gekomen met onze sportvoedingsproducten?

Ik ben met House Of Nutrition in aanraking gekomen door mijn vader Kevin Chin en jullie gesponsorde vechter Ilyasse Koujjit.

Wat zijn enkele van je favoriete sportvoedingsproducten van ons en waarom?

Ik gebruik graag de  Pre-Workout op momenten dat ik mezelf een beetje moe of zwak voel om
te trainen en na elke training uiteraard een proteïne shake, ik vind de smaak mango-white chocolate nog steeds het lekkerst.

Wat zijn enkele van de grootste uitdagingen die je hebt overwonnen in je sportcarrière?

Ik wilde heel graag kampioen worden in de jeugd, en daar heb ik heel hard voor getraind met als resultaat een Europese titel en een wereld titel afgelopen jaar.

Kun je ons wat meer vertellen over je dagelijkse routine, trainings-  en voedingsschema?

Ik train op het moment 2 keer per dag. In de ochtend doe ik cardio en in de avond ga ik kickboksen. Ik probeer zo gezond mogelijk te eten, let op mijn calorie inname omdat ik rond mijn wedstrijd gewicht wil zitten zodat ik niet te veel hoef af te vallen voor mijn wedstrijd. Zo ben ik met mijn wedstrijden op mijn sterkst.

Heb je tips of favoriete manieren om onze supplementen te gebruiken?

Mijn proteïne shake maak ik meestal met water, maar als ik goed op gewicht ben maak ik hem wel eens met melk of nog lekkerder met vanille-ijs. Heel ongezond, maar wel lekker.

Naast voeding, welke andere factoren spelen een belangrijke rol in jouw succes als sporter?

Genoeg slapen, gezond en genoeg eten, water drinken, niet mezelf overtrainen en als het nodig is voldoende rust nemen. Verder heb ik regelmatig gesprekken met mijn trainer die mij mentaal scherp houdt en dat ik de juiste focus op het kickboksen heb.

Hoe blijf je gemotiveerd om te trainen en je prestaties te verbeteren?

Kickboksen is mijn passie en ik ga met heel veel plezier naar de sportschool. Af en toe heb ik een mindere dag, maar dan is mijn trainer er altijd om de knop weer om te zetten. Ik train bij verschillende sportschool om mijn techniek en kracht bij te werken en zo beter te worden.

Kun je ons vertellen over een specifiek persoon die jou inspireert en waarom?

Een persoon die mij inspireert is mijn vader. Mijn vader mist nooit een training, gaat altijd mee en brengt mij overal heen waar ik naar toe moet om te trainen. Voor mijn vader wil ik het beste uit mezelf halen.
Verder ben ik geïnspireerd door Cheyenne Aldus, zij is meervoudig wereldkampioen in zowel K1 als Muay Thai. En komt ook uit voor de Nederlandse selectie. Inmiddels zijn wij vriendinnen geworden en inspireert ze mij nog meer en helpt ze me als ik het nodig heb.

Als je een dag zou kunnen ruilen met iemand uit een andere sport, wie zou dat dan zijn en waarom?

Dan zou ik graag willen ruilen met Shadé van Oorschot. Zij zit in de Nederlandse selectie turnen. Ze doet oefeningen op de balk en op de mat en ik vind dat er super vet uit zien en ik zou soms wel willen dat ik ook zoiets kon.

Wat zijn je toekomstige doelen in de sport en hoe denk je dat onze producten je zullen blijven ondersteunen?

Over mijn doelen kan ik kort zijn, dat is nog meer titels behalen in het kickboksen. Ik word ouder, mijn lichaam veranderd en daardoor wil ik de supplementen van House Of Nutrition blijven gebruiken om in top conditie te blijven. Ik wil jullie hartstikke bedanken voor de sponsoring en zal zorgen dat jullie trots op me zijn.

House of Nutrition - 100% Whey Protein
100% Whey ProteinHouse of Nutrition
6 smaken
16,90
Applied Nutrition - ABE Ultimate Pre-Workout
ABE Ultimate Pre-WorkoutApplied Nutrition
7 smaken
22,40

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.