8 tips die je helpen om bovenop je sportdip te komen!

Nancy Heijnis
9 juni 2022
Leestijd: 5 minuten

Iedereen heeft wel eens last van een sportdip. Maar hoe kom je er weer uit? Je wilt graag weer sporten, maar je kan de energie niet vinden om het ook echt te doen. En hoe langer je niet sport, hoe lastiger het ook wordt om het weer op te pakken. In deze blog delen we een aantal tips hoe jij deze vicieuze cirkel doorbreekt!

#1 BEDENK WAAROM JE WILT SPORTEN

Als allereerst is het belangrijk dat je weet waarom je wilt sporten. Helpt het jou bijvoorbeeld om je lekker fit te voelen of wil je een paar kilo afvallen? Bedenk ook wat sporten voor jou toevoegt in je leven. Als je hier een antwoord op hebt kun je eraan vasthouden en misschien toch die motivatie vinden omdat je echt iets wilt bereiken. Waar een wil is, is een weg!

#2 PLAN JE WORKOUTS

Blok momenten in je agenda waarop je gaat sporten. Het is oké om eens te zeggen tegen vrienden dat je niet mee kan omdat je gaat sporten. Door vaste momenten te plannen in de week creëer je een routine en dat helpt om het sporten te blijven vasthouden. Als je uit je sportdip moet komen leg de lat dan niet te hoog voor jezelf. Denk niet ineens: Volgende week ga ik 5 keer naar de sportschool. Dat gaat niet werken. Bouw het langzaam weer op. Al sport je 2/ 3 keer een half uurtje in de week, is dat al een goed begin om het weer op de rit te krijgen!

#3 ZORG VOOR AFWISSELING EN ZOEK UITDAGING OP

Doe jij al wekenlang hetzelfde rondje in de sportschool? Het is niet gek dat het eens gaat vervelen. Zoek een ander trainingsschema op het internet of probeer er zelf eens eentje te maken. Door verschillende oefeningen te doen of te leren houd je het ook leuk voor jezelf. Bovendien blijf je zo je spieren prikkelen en dat zorgt voor een leuke uitdaging!

#4 EET GEZOND

Ben je vaak moe en is dat ook het grootste excuus waarom je niet sport? Kijk eens naar wat je allemaal eet in de week. Dat kan je mogelijk helpen om over je sportdip heen te komen! Voeding heeft zo’n grote impact op hoe energiek we ons voelen. Eet daarom zo gezond mogelijk. Dit houdt in dat je veel groenten, proteïne en onbewerkte producten eet. Het is ook raadzaam om vitamines en mineralen naast je dagelijkse dieet te nemen, zodat je niets te kort zal komen.

#5 OMRING JE MET VRIENDEN DIE OOK SPORTIEF ZIJN

Spreek eens met een vriend of vriendin af die ook graag sport. Dit is een stok achter de deur om toch wel te gaan. Daarnaast is het natuurlijk ook super gezellig om samen te sporten en kun je elkaar inspireren met nieuwe oefeningen of training routines.

#6 PROBEER OM IN DE OCHTEND TE SPORTEN

Niet iedereen is natuurlijk een ochtendmens, maar sporten in de ochtend kan super motiverend werken. Sta eerder op doe een korte thuis workout of ga naar de sportschool als je er tijd voor hebt. Zo kun je goed wakker worden en ben je ook de hele dag gefocust op andere taken. Of je wekker nu om 7 uur gaat of iets eerder, moe zal je toch wel zijn. Misschien moet je er alleen voor zorgen dat je iets eerder naar bed gaat. Door dit een paar keer te doen, bouw je voor jezelf een routine op, waardoor het steeds minder moeite kost.

#7 KOOP EEN NIEUWE SPORTOUTFIT

Koop je motivatie! Daarmee bedoelen we een nieuwe sportoutfit. Het kan een stuk motiverender werken als je jezelf er goed uit vindt zien in de spiegels en daar hoort een gave sportoutfit natuurlijk bij.

#8 DOE INSPIRATIE OP SOCIAL MEDIA

Misschien kunnen anderen je helpen om uit een sportdip te komen. Kijk eens op Instagram waar anderen mee bezig zijn. Welke oefeningen doen ze en wat eten ze? Het kan je zeker helpen inspireren om deze oefeningen of maaltijden ook uit te proberen!

M Double You - LPG
LPGM Double You
 
 

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.