De heftigste obstacle runs van deze zomer

Nancy Heijnis
29 april 2022
Leestijd: 5 minuten

Altijd al eens een obstacle run willen doen? Deze zomer kan het gelukkig weer! Nadat veel obstacle runs twee jaar lang noodgedwongen werden afgelast, staat de agenda dit jaar weer vol met uitdagende evenementen. Van obstacle runs tot mud runs en van survivalruns tot trailruns. Wij zetten de leukste runs voor je op een rijtje!

Strong Viking

Ten eerste mag de Strong Viking natuurlijk niet ontbreken. De Strong Viking is een run waarbij je zowel fysiek als mentaal wordt uitgedaagd. De geschiedenis van deze obstacle run gaat terug naar de tijd van de Vikingen. Vikingen staan bekend als oervolk: stoer, sterk en avontuurlijk, en dit is duidelijk terug te zien in alle elementen rond de Strong Viking edities. Samen afzien met een glimlach op je gezicht en je grenzen verleggen, dat is waar deze obstacle run om draait.

Je kunt deze obstacle run afleggen in verschillende plaatsen in Nederland, maar ook zijn er Strong Viking edities in België en Duitsland. De bekendste Strong Viking edities zijn de Mud Edition; de perfecte uitdaging om het jaar mee te starten, de Water Edition; dit is dé zomer uitdaging met spectaculaire water obstakels, de Brother Edition waarbij alles draait om teamwork en natuurlijk de Family Edition; een editie vol modder en plezier! De eerstvolgende edities in Nederland zijn op 18 en 19 juni in Wijchen.

Mud Masters

Ook Mud Masters is een populaire mud run die op verschillende plaatsen in Nederland en Duitsland wordt georganiseerd. Deze hindernisparcours zijn gebaseerd op echte militaire stormbanen. Zo kun jij voor één dag de actieheld zijn die je altijd al hebt willen zijn. Er zijn diverse afstanden waar je voor kunt gaan. Zo is het kortste parcour 6 kilometer en het langste parcour maar liefst 42 kilometer. Kortom, voor iedereen voldoende uitdaging! Een goede training en voorbereiding kan bij dit evenement dan ook zeker niet ontbreken. Haal alles uit de kast en zorg ervoor dat je met elkaar de finish haalt!

Spartan Race

De Spartan Race is de grootste obstacle run ter wereld. Ook in Nederland wordt de Spartan Race dit jaar weer gehouden op 28 en 29 mei in Zandvoort. Hierbij kun je gaan voor de Stadion Race van 5 kilometer met 20 obstakels, maar ook voor de Super Race van 10 kilometer, de Beast Race van 21,1 of de Ultra Race van 50 kilometer. Bij deze Ultra Race kom je onderweg maar liefst 60 obstakels tegen. Kortom, een run waarbij je jezelf echt leert kennen. De test voor kracht, uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen!

Color Obstacle Rush

Heb je vooral zin in een middag vol met gezelligheid, plezier en kleur? Kijk dan eens naar de Color Obstacle Rush. Een uniek evenement waarbij alles samenkomt: de sensatie van een obstacle run, het plezier van een color run en de gezelligheid van een festival. Deze runs zijn 5 kilometer lang en worden dit jaar weer gehouden in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Ben je benieuwd naar alle Obstacle en Mud runs die deze zomer gepland staan? Kijk dan op Obstakels.com/kalender/. Of ben je juist op zoek naar een uitdagende run in het buitenland? Kijk dan op OCReurope.com voor alle obstacle runs in Europa. Geef je op met vrienden en ga samen tot het uiterste. Help je teamgenoten over de obstakels en geniet vooral als je met elkaar, uitgeput, maar voldaan, de finish behaalt! Bij welke Obstacle Run zien we jou deze zomer?

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Wandelen voor Gevorderden: Tips & Tricks

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.