MSM is een organische vorm van zwavel en hoort onderdeel te zijn van onze voeding, want het vervult in ons lichaam een aantal essentiële functies. Mega MSM van Scitec is een geweldige bron aan organisch zwavel en heeft veel voordelen.
  • Ondersteund structuur van gewrichten en kraakbeen
  • Ondersteund groei haar, huid en nagels
  • Ondersteund vorming van collageen en keratine
  • Sterk anti-oxidant
  • Ondersteund spieren en herstel
13,90
Beschrijving
Zwavel is mega belangrijk
De afkorting MSM staat voor organisch zwavel oftewel Methyl-Sulfonyl-Methaan. Het is een wateroplosbaren substantie die wordt gevonden in al het leven op aarde: planten, dieren, mensen, vissen, en zelfs in algen. MSM is een organische vorm van zwavel en zwavel hoort onderdeel te zijn van onze voeding, want het vervult in ons lichaam een aantal essentiële functies.
De rol die het speelt in het menselijk lichaam is belangrijk genoeg om te worden beschouwd als een essentiële microvoedingsstof. Dat wil zeggen dat het wordt beschouwd als een voedingsstof die het lichaam niet zelf aan kan maken maar wel dagelijks in kleine hoeveelheden verbruikt. De meesten van ons weten echter wel, dat zwavel een lange geschiedenis heeft als helende en pijnstillende component, in bijvoorbeeld zwavelbaden, voor de genezing van allerlei huidziektes en pijnstilling bij bijvoorbeeld reuma.


Het start met gezonde voeding
MSM wordt vaak gerelateerd aan een verhoogd energieniveau, ook door mensen die MSM voor andere doeleinden gebruiken. Dit is te verklaren door het feit dat MSM de celwanden beter doorlaatbaar maakt. Hierdoor worden voedingsstoffen, zuurstof en toxines beter getransporteerd van cel naar cel. Doordat toxines beter worden afgevoerd hoeft het lichaam minder energie in de belasting van toxines te steken. Ook de verbeterde bloedcirculatie door MSM geeft een verhoogd zuurstofniveau, en daarmee meer energie.

Grondstof voor spieren
Zwavel wordt afgegeven aan de rode bloedcellen en is een grondstof voor onze spieren en betrokken bij vorming van bindweefsel. Daarnaast is het verantwoordelijk voor goede structuur van onze gewrichten, kraakbeen, huid, haar en nagels en de vorming van collageen en keratine.

Mega MSM van Scitec is een geweldige bron aan organisch zwavel. Werkt niet op korte termijn omdat het lichaam het zwavel niveau moet opbouwen.
Voedingswaarde
De voedingswaarden van Scitec Nutrition Mega MSM: 
Portiegrootte: 3 capsulesPorties per verpakking: 33
Hoeveelheid per portie
Methylsulfonylmethane (MSM)2400 mg
Ingrediënten
De ingredienten van Scitec Nutrition Mega MSM: Methylsulfonylmethane, Bovine Gelatin, Antiklontermiddel (Magnesiumstearaat), Kleuren (Titaniumdioxide, Tartrazine *, Brilliant Blue FCF) * Kan een nadelige invloed hebben op de activiteit en aandacht bij kinderen
Gebruiksaanwijzing

Neem 3 keer per dag 1 capsule voor de maaltijd.

Allergenen Info

Geproduceerd in een faciliteit waar ze ook melk, eieren, gluten, soja, pinda's, noten, selderij, vis en schaaldieren verwerken.

Bewaaradvies

Op een droge, donkere en koele plaats bewaren en buiten het bereik van kinderen houden.

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.