Krachtsport

DROOG TRAINEN
Met andere woorden; je wil meer spieren zien in plaats van vet. Maak dan optimaal gebruik van eiwitten, en probeer je dagelijkse voeding zo af te stellen dat je vet- en koolhydraat-arm eet (uitsluitend compleze koolhydraten). Bij voorkeur dus ook geen vet, in welke vorm dan ook.

WEDSTRIJD BODYBUILDER
Op dit moment heb je de keuze gemaakt om ook eens op het podium te stappen. Je hele voedingsschema is volledig afgestemd op het opbouwen en behouden van vetvrije spiermassa. Je eet schoon, dus geen vetten en koolhydraten. Uitsluitend complexe koolhydraten in de vorm van rijst of aardappels, maar niet te veel.

Ons advies is om in deze fase 3 gram eiwitten te nemen per kilo vetvrij lichaamsgewicht. Kies voor de zuiverste wei-eiwitten (WPI en WPH) en/of aminozuren. Natuurlijk speelt heel hard trainen ook een enorm belangrijke rol!

SPIEREN

SPIERMASSA OPBOUWEN
Eiwitten zijn de absolute basis voor spieropbouw! Een makkelijke regel om voldoende eiwitten binnen te krijgen, en zo spiermassa te kunnen opbouwen, is dagelijks 1 tot 3 gram eiwitten per kilo (vetvrij) lichaamsgewicht in te nemen.

SPIERDEFINITIE
Als sporter streef je naar spieren in de meest gedefinieerde vorm. Dus niet van die enorm dikke spieren, maar bij voorkeur mooie slanke spieren zonder een grammetje vet. Afhankelijk van je metabolisme en je aantal trainingen adviseren wij vetvrij te eten, met een goede combinatie van enkelvoudige en meervoudige koolhydraten. Het advies voor eiwitten is 1,5 á 2 gram per kilo lichaamsgewicht per dag. Ook op rustdagen.

MEER SPIERKRACHT
Wie wilt er nu niet meer spierkracht om nóg beter te kunnen presteren?! Als je te weinig voor je spieren doet, zal je zien dat iedere training een gevecht wordt. Eiwitten zorgen voor een optimaal herstel van je spieren. Eiwitten die al afgebroken zijn tot aminozuren zorgen voor een snelle opname en kunnen bijdragen aan het vergroten van de spierkracht. Het is vooral belangrijk om direct na de training met de juiste eiwitten de voorraad aan te vullen zodat de spieren goed kunnen herstellen.

BODYBUILDER GEVORDERDE
Je komt steeds een stap verder en je gaat steeds beter en intensiever trainen. Voeding en de keuze van eiwitten wordt ook belangrijker. Volle spieren bouw je op een met een goede basis, zoals eiwitten, koolhydraten maar ook multivitamine met aanvullingen van creatine. Reken op 2 tot 3 gram eiwitten (zowel wei- en melkeiwitten) per kilo lichaamsgewicht.

BODYBUILDER BEGINNER
Eiwitten en koolhydraten zijn de basis van jouw eerste fase. Train je meerdere keren per week en heb je de smaak echt te pakken? Dan zijn eiwitten de dagelijkse basis voor spieropbouw. Wei-eiwitten concentraat (WPC) of melkeiwitten zijn de basis van jouw dagelijkse voeding. Denk aan 2 tot 3 gram per kilo vetvrij lichaamsgewicht. Uiteraard ook op rust dagen.