Het verhaal van Marco Verhoek - M Double You sinds 1986

Nancy Heijnis
12 mei 2019
Leestijd: 12 minuten

M Double You is een gerenommeerd merk binnen de sportvoedingsproducten. Het merk werd in 1986 opgericht door Marco Verhoek, een pionier in de branche die zich met recht Mister Sportvoeding Nederland mag noemen. House of Nutrition is trots op M Double You en op Marco Verhoek en zijn geschiedenis. Wij bij House of Nutrition maken zeer dankbaar gebruik van zijn kennis over ingrediënten en het samenstellen van topproducten. De kennis verwerken wij ook in blogs en informatie over producten die wij schrijven om te inspireren en enthousiasmeren. We trappen af met een interview met Marco Verhoek, nu directeur van House of Nutrition.

HET ONTSTAAN VAN M DOUBLE YOU

In 1985 zat ik met mijn vader in de auto te overleggen over het idee om een eigen merk op te zetten in de sportvoedingsbranche. Bodybuilding was helemaal hip door o.a. Arnold Schwarzenegger en door de enorme interesse in Nederland zag ik een enorme potentie in de markt. Ik deed zelf aan fitness, maar was zelf nooit een bodybuilder. De discipline van een bodybuilder sprak mij wel enorm aan. Het aan de kant schuiven van alles, de passie en ambitie, zeer gedisciplineerd eten, 2x per dag gefocust sporten…. Dat allemaal vond ik prachtig om te zien en dit maakt het voor mij een prachtige unieke sport.

Ik begon met 1 auto vol met Protein 95 nu bekend onder 100% milk protein, het eerste product in het assortiment van M Double You. In de jaren als startend ondernemer doe je enorm veel ervaring op. Het eerste jaar was zeer lastig. Door zelf langs de sportscholen te gaan begon de verkoop langzaam te starten. Het duurde wel erg lang gezien sportvoeding echt werd gezien als iets voor de bodybuilders. Voor velen een ‘ver van mijn bed show’. Ik zag sportvoeding als iets wat ook voor de gewone man beschikbaar moest zijn. Door het geven van presentaties en mijzelf continue te laten zien aan de buitenwereld ging het steeds beter en beter en werden de sportscholen steeds meer overtuigd van de waarde van sportvoeding.

KWALITEIT LEVEREN
Na een aantal jaar ging het stukken beter en M Double You ging steeds meer zelf ontwikkelen. Anderen in de markt importeerden uit Amerika, wij fabriceerden het zelf in Europa. Door onze eigen producten samen te stellen waren wij de baas over de kwaliteit, prijs, smaken etc., wat ervoor zorgde dat de producten perfect aansloten bij de wensen van de consument. Onze eigen identiteit en kwaliteit konden wij hier in verwerken, dat is altijd de basis van ons bedrijf geweest. Ook nu nog bij House of Nutrition waar wij inmiddels beschikken over een eigen fabriek.

Mijn doelstelling is altijd hetzelfde geweest en nog steeds: kwaliteit verkopen. Dat is ook de reden dat er altijd voor A-fabrikanten is gekozen. Wanneer je gaat bezuinigen op je kwaliteit val je uiteindelijk door de mand. Zo hebben wij altijd onze klanten tevreden kunnen houden.

HOE IS DE NAAM ONTSTAAN?
Waar komt de naam M Double You vandaan? Mijn voornaam is Marco en mijn tweede naam is Willem (vernoemd naar mijn vader). In het Engels spreek je deze voorletters samen uit als ‘M Double You’. Gezien de sport uit Amerika is overgewaaid en het in Nederland in de jaren 80 nog erg klein was wilden wij een Amerikaanse uitstraling hanteren. Een mooie persoonlijke ‘touch’.

ZIJN DE WENSEN VAN DE CONSUMENT IN AL DIE JAREN VERANDERD?
Gemak en goede smaak Sporters willen gemak. De producten moeten goed smaken en het resultaat moet er snel zijn. Sporters van nu denken er helaas wel al te makkelijk over. Alles draait namelijk om noeste arbeid. Wondermiddelen bestaan niet. Supplementen zijn een positieve toevoeging aan je voeding. Het draait om goed eten, goed trainen en goed slapen.

KENNIS IS KEY
Het internet zorgt voor zowel een positief- als een negatief effect op de kennis van de consument. Er wordt zoveel geschreven en geroepen dat de consument vaak verkeerd wordt geïnformeerd. Dat is de reden dat wij 35 jaar ervaring gaan gebruiken om sporters middels onze artikelen hier te informeren en te adviseren. Zodat jij als sporter precies weet wat je gebruikt en wat je nodig hebt.

WAT ZIJN DE TOEKOMSTPLANNEN VAN M DOUBLE YOU?
Toekomst M Double You en House of Nutrition Bij House of Nutrition hebben wij diverse mooie toekomstplannen klaar liggen. Voor M Double You maar ook voor onze andere eigen merken als: Performance Sport Nutrition, MP3 Drinks, First Class Nutrition en het huismerk House of Nutrition. Wij willen meegaan met de wensen van de consument, dat is voor ons het allerbelangrijkste. De focus blijft liggen op goede producten voor een eerlijke prijs.

Uiteraard komen er meer producten bij, maar we willen wel de focus houden. Wij vinden het belangrijk om onze klanten over het gehele assortiment professioneel en eerlijk te kunnen adviseren. Daarom moeten al onze werknemers ook alle kennis hebben van de producten. Zo kunnen wij foutieve informatie die wij verspreiden aan de consument zoveel mogelijk uitsluiten.

Wij hebben sinds een aantal jaar een eigen kledingmerk gelanceerd. Deze kleding staat voor alles waar M Double You voor staat. Zo leveren wij kleding van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs. Op deze manier maken wij M Double You onderdeel van je lifestyle. M Double You is jouw lifestyle.

Zie hier de promo van M Double You

M Double You - Get Pumped 3.0 Pre-Workout
Get Pumped 3.0 Pre-WorkoutM Double You
 
 
M Double You - Amino XPlode
Amino XPlodeM Double You
 
 

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.