FITNESS LIFESTYLE: HEALTHY FOOD

VERVANG SLECHTE KOOLHYDRATEN

Inmiddels hebben velen de superfoods (gelukkig) achterwege gelaten en is deze hype zo goed als voorbij. Velen dachten hiermee een zogenoemde ‘healthy lifestyle’ te creëren. Maar wat is nou precies gezonde voeding? De meningen zijn hier vaak over verdeeld, maar over een aantal dingen kunnen we het toch eens zijn met elkaar. Wij hebben een aantal belangrijke speerpunten voor jullie op een rij gezet.


1.  GEZOND ONTBIJT

Een goede start is essentieel om de dag door te komen, maar wat kun je nu het beste eten? Veel mensen slaan deze maaltijd over in verband met tijdgebrek. Een half uur langer slapen is voor velen toch van meerwaarde, maar wat heeft dit uiteindelijk voor effect op je voedingspatroon en levensstijl?

In een ontbijt moeten de juiste voedingsstoffen zitten om de dag energiek te beginnen. Belangrijke voedingsstoffen zijn de juiste koolhydraten, gezonde vetten en eiwitten. Daarnaast zijn natuurlijk ook vitamines belangrijk, dit zijn macro nutrieten waar je niet alleen op kan leven, maar natuurlijk wel belangrijk zijn voor ons functioneren. Je maag en darmen moeten op gang komen, laat dus vooral de zoete smoothies en sapjes staan als tussendoortje en begin de dag met een stevig ontbijt. Met bijvoorbeeld de Scitec Protein Pancake heb je een voedzame pannenkoek binnen no time bereid. Een voordeel is dat de pannenkoeken een hoge hoeveelheid eiwitten bevatten welke het lichaam langzaam opnemen. Vanaf nu sla jij geen ontbijt meer over!

2.  TUSSENDOORTJES

Wanneer je het ontbijt overslaat krijg je al sneller zin in ongezonde tussendoortjes. De snackautomaat op school of op het werk wordt geplunderd en je krijgt slechte voedingsstoffen binnen. Zorg dus dat je altijd een aantal gezonde tussendoortjes bij hebt om dit te voorkomen! Denk hierbij aan ongebrande en ongezouten noten, fruit zoals druiven of ananas, maar ook aan frisse snacks zoals een handje tomaatjes, komkommer of paprika doen het goed. Heb je ’s avonds op de bank vaak zin in zoetigheid? Vervang die slechte bak Ben & Jerry’s dan voor het Protein Ice Cream van Scitec. Een verantwoorde ‘cheat day’ terwijl jouw lichaam wordt voorzien van een evenwichtige verhouding van koolhydraten en eiwitten (28%!).

3.  HONGER NA HET SPORTEN

Voldoende beweging op een dag is eigenlijk bijna net zo belangrijk als je ontbijt. Pak eens wat vaker de trap in plaats van de lift, ga lopend of met de fiets naar het werk of loop met lekker weer naar de sportschool. Na het sporten heb je vaak ook nog trek en dan kun je jezelf niet tevreden stellen met een stuk komkommer, daarvoor hebben wij de Protein Bite sportrepen. Dit is een snelle en handige manier om je lichaam te voorzien van voedingsstoffen die nodig zijn na een zware training. De eiwitrepen bevatten maar liefs 25 gram hoogwaardige eiwitten! Door de smaken white chocolate, strawberry-banana, cookie en dark chocolate zijn ze ook nog eens heerlijk.  Ben jij een echte diehard die zichzelf met ‘gewoon’ een shake tevreden stelt? Dan is onze ‘all time favorite’ toch wel de 100% Whey Protein, welke 3 soorten zuivere eiwitten bevat en geen koolhydraten. Zo zorgt deze shake voor optimaal spierherstel en is het ook nog eens verkrijgbaar in 6 verschillende smaken.

4.  VERVANG SLECHTE KOOLHYDRATEN

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; wit brood, pasta, noedels, rijst en andere producten met zijn een prima meervoudige koolhydraat bron. Maar wanneer je deze vervangt voor een volkoren variant, bevatten complexe koolhydraten en veel meer calcium, ijzer, magnesium, vitamines en foliumzuur. Omdat je maag meer tijd nodig heeft om deze variant af te breken en te verteren blijft je bloedsuikerspiegel (ook wel glycemische index genoemd) constanter en heb je langer een verzadigd gevoel. Aan het begin even wennen, maar het is zeker de moeite waard!

5.  GEZONDE GROENTEN

Groenten mogen absoluut niet ontbreken in ons dagelijkse voedingspatroon, helaas eet iedereen niet voldoende groente. Allereerst champignons, als je geen vleeseter bent is dit een perfecte vervanger. Daarnaast zijn ook bloemkool en broccoli immens populair geworden, heerlijk in de wok met een teentje knoflook en zo klaar! Last but not least, spinazie. Popeye kreeg er spierballen van en jij ook! Spinazie is een uitstekende bron van alle dagelijks benodigde vitamines en mineralen. Combineer met een stukje kip en volkoren pasta en jij hebt een super gezonde maaltijd op tafel gezet in korte tijd. Eigenlijk kunnen we zo nog uren doorgaan, sperziebonen, pompoenen, wortel en boerenkool, alles kan je de dag van de voren al klaarmaken en meenemen naar je werk. Let overigens wel op dat je bij het wokken geen slechte oliën gebruikt, vaak zijn de kant en klare wok oliën helemaal niet zo gezond als dat je zelf denkt. Gebruik daarom de PEM Cooking Spray op basis van natuurlijke oliën, welke ook nog eens cholesterol vrij is.