5 WORKOUTS OM FIT TE BLIJVEN TIJDENS JE VAKANTIE

Nancy Heijnis
14 juli 2021
Leestijd: 12 minuten

Wél of niet doortrainen in de vakantie? Iedereen zal het zichzelf ongetwijfeld wel eens afgevraagd hebben. Buiten is het bloedheet en we krijgen dan ook vaak de vraag hoe je fit kunt blijven tijdens de vakantie. Geen paniek! Het gaat je lukken om alsnog in vorm te blijven, en House of Nutrition gaat je hierbij helpen. We snappen jou heel goed: De vakantie is om uit te rusten, maar niemand wordt blij van extra vakantiekilo’s. Tijd voor een flinke dosis inspiratie. Kies een of meerdere trainingen hieronder en voorkom dat je na de vakantie met dat randje buikvet zit opgescheept.

Korte en stevige workouts

De eerste tip die we graag met je willen delen is: Het inkorten van je workouts. Kortere en stevigere workouts met een hogere intensiteit. Geef alles wat je hebt in zo’n 20 of 30 minuten en zorg voor voldoende afwisseling tussen cardio en kracht. In plaats van altijd dezelfde workouts te doen, dagen we je uit om in de vakantie te variëren. Wissel eens af tussen: zwemmen, bootcamps, hardlopen, fietsen, voetballen of ram alles eruit tijdens een crossfit training. Nadat je de keuze voor de workout hebt gemaakt, denk dan eens na over je planning. Het is handig om je workouts s’ochtends of s ’avonds in te plannen. Rond dat tijdstip is het over het algemeen vaak koeler waardoor je minder last hebt van de warmte.

Vetverbrandende workouts in slechts 20 minuten!

Ter inspiratie vind je hieronder vijf verschillende workout-video’s die je fit houden tijdens je vakantie. Het grootste voordeel van deze workouts is dat je ze kan uitvoeren zonder gewichten. Puur alleen je lichaamsgewicht is eigenlijk al voldoende. Als je een gevorderde sporter bent, of van nature redelijk licht bent, verzwaar dan het gewicht. Je kunt een gewichtsvest dragen om zo je lichaamsgewicht te verhogen of ga met elastieken aan de slag.

Verder is het belangrijk om over de trainingslocatie na te denken. Daag jezelf uit en kies eens iets anders dan de sportschool. Ga bijvoorbeeld naar het strand of naar het bos en ga daar aan de slag. Het zal je verbazen hoe je de trainingsintensiteit kunt verhogen. Overweeg een van onderstaande workouts:

1: Full Body Workout

Bij deze workout krijg je training van niemand minder dan Pamela Reif. In slechts 20 minuten kun je je uitleven met: squat jumbs, jumping jacks, plank jacks en nog vele andere oefeningen. Het maakt niet uit waar je ze uitvoert, als je het maar doet! Gewichten heb je voor deze training niet nodig.

2: Ultimate full Boldy - Dumbbell workout

Als er iemand raad weet met de fitboys & fitgirls onders ons dan is het wel Andy Speer. Ben jij sterk genoeg om hetzelfde gewicht te pakken als hij laat zien in deze video? Bij deze krijg je alvast onze credits! Lukt het je nog niet? Probeer een van onze creatines of pre-workouts voor een extra prikkel!

3: Kettlebell Boot Camp Workout

Deze training is bij uitstek geschikt voor op het strand. Er wordt gebruik gemaakt van kettelbelt, maar als je deze niet tot je beschikking hebt, kun je met een verzwaarde rugtas ook prima uit de voeten. De trainingsoefeningen variëren tussen: lower & upperbody.

4: Brutall HITT Ladder Workout

Ook bij deze workout heb je geen gewichten nodig. Hetgeen wat erg belangrijk is bij deze variant: techniek, snelheid, coördinatie & rustpauzes. Ga de uitdaging aan en geef die spieren de dosis verzuring die ze verdienen. Start Here, End Stronger!

5: Heavy Bag Workout

Ben je niet zo’n fitness freak, maar wil je wel even je energie kwijt? Dan is deze training uitermate geschikt voor jou. Geef alles op deze bokszakken en één ding is zeker. Je krijgt er meer zelfvertrouwen door en ook een hoop spierpijn! Om je spieren te herstellen zijn onze eiwitten het beste medicijn! Go, Rocky, Go!

HEB JIJ ZELF NOG AANVULLINGEN?

Er zijn natuurlijk veel meer oefeningen of tricks om fit te blijven. Sharing is caring, dus deel jouw ervaringen ook met de overige lezers. Heb jij nog andere aanvullingen op dit artikel? Laat het onze weten via Facebook!

Wil je tijdens je vakantie snel herstellen van de spierpijn? Profiteer dan van onze aanbiedingen!

First Class Nutrition - Gloves Wrist Wraps
Gloves Wrist WrapsFirst Class Nutrition
S
 
First Class Nutrition - Training belt
Training beltFirst Class Nutrition
3 maten
 

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Wandelen voor Gevorderden: Tips & Tricks

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.