Proteïne pannenkoeken eten helpt bij trainen en afvallen!

Nancy Heijnis
27 september 2022
Leestijd: 10 minuten

We trainen wat af in dit kleine landje. De één doet het er een beetje bij en de ander is bloedfanatiek. Ieder heeft zo zijn eigen redenen om te sporten. Meestal geven vrouwen als reden er beter uit te willen zien. Toch die extra kilo’s kwijtraken. Dat buikje, die billen en graag wat van die bovenbenen af. We gaan met goede moed naar de sportschool, maar met alleen trainen kom je er niet. Het gaat erom dat je je eetpatroon aanpast op je trainingsschema. Hoe krijg je dit voor elkaar? Welke nutrition gebruik je? Hoe kan je leren van ervaren sporters?

Fanatiek lijnen helpt misschien voor een korte periode, maar ook daar ga je het uiteindelijk niet mee redden. Je houdt het gewoonweg niet heel lang vol. Het trainen wordt lastiger want je hebt niet genoeg energie en je valt daarna vaak snel weer in je oude eetpatroon. In no-time zitten die kilo’s er zo weer aan, vaak ook met wat extra kilo’s. Het is om gek van te worden. In dit artikel 3 voorbeelden hoe je zowel je energieniveau op pijl houdt door voldoende proteïne aan je voeding toe te voegen. Zo kan je hard trainen en afvallen tegelijk.

HOE VIND IK DE BALANS TUSSEN NUTRITION, TRAINEN EN AFVALLEN?

Goed we willen er beter uit zien. Wat gaan we daar voor doen? Het toverwoord is balans. Een goede balans tussen afvallen en trainen. Zet eerst die weegschaal even ergens waar je hem niet meer ziet. Weeg je op een vast moment in de week om grote schommelingen in de gaten te kunnen houden. Spieren wegen meer dan vet en je lichaam houdt de ene keer misschien meer vocht vast dan de andere keer. Kijk naar je lichaam, voel en focus. Zie veranderingen. Voel of je kleding ruimer is geworden en of je goed in je vel zit. Focus op je training en op gezonde uitgebalanceerd voeding. Balans is jouw sleutel naar succes.

WELKE SPORTEN ZIJN HET MEEST GESCHIKT VOOR AFVALLEN?

Ook hier is het toverwoord balans. Een balans van kracht-, en conditietraining het meest geschikt om echt af te vallen. Je combineert gelijk twee voordelen. Het voordeel van conditietraining is het stimuleren van het verbranden van vet en je verbetert natuurlijk je conditie waardoor je het trainen op den duur langer kunt volhouden.

Krachttraining zorgt ervoor dat je een grotere spiermassa krijgt en dus sterker wordt. Het is goed voor het versterken van botten en pezen. Doordat je meer spieren opbouwt, verbruik je zelfs in rust meer energie.

MINDER KOOLHYDRATEN, MEER EIWITTEN EN ANDERE NUTRITION

Het terugbrengen van koolhydraten en toevoegen van meer eiwitten aan je dieet gaat jou zeker helpen om kilo’s kwijt te raken. Eiwitten zijn nodig om je botten en spieren in conditie te houden. Ze worden veel langzamer verteerd door ons lichaam waardoor je langer een vol gevoel houdt en dus niet meer zo snel naar die reep chocola grijpt. Daarnaast zorgen de eiwitten ervoor dat spierweefsel niet wordt afgebroken als je terug gaat in calorieën. Dat is wel zo handig als je een balans zoekt in afvallen en trainen. Eiwitten eten en afvallen kunnen dus samen gaan. Het eten van eiwitten kunnen ondersteund worden met de proteïne-rijke voedingssuplementen.

HOE ZIT HET DAN MET DIE PROTEÏNE PANNENKOEK?

Dat is vrij simpel. Er bestaat een breed assortiment aan eiwit snacks zoals eiwitrepen, chocolade met een hoog eiwitgehalte, ijs, chips….noem het maar op. Allemaal ontwikkeld om het voor jou nog makkelijker te maken om jouw voedingspatroon vol te houden. Eén van deze producten is een pannenkoek met een hoog gehalte aan eiwitten.

Recept voor heerlijk proteïne pannenkoek met vers fruit:

• 50 g Proteïne Pancake • 100 ml water • Vers fruit • Pure chocolade naar behoefte • Kwark

Meng 50 gram (1 lepel = 20 g) Performance Proteïne-pannenkoek-mengsel met 100 ml water en roer dit net zo lang totdat je een gladde massa krijgt. Bak de pannenkoek aan beide kanten in een hete pan. Beleg de pannenkoek met vers fruit vlak voor het opdienen of voeg wat kaas, kwark of pure chocolade toe. Serveer warm.

Wat is verder lekker op een proteïne pannenkoek?
Ter garnering kan je verschillende producten gebruiken. Natuurlijk wil je wel dat je pannenkoek gezond blijft. Een zoete pannenkoek kan lekker zijn. Maar als je de proteïne pannenkoek bestrooid met suiker en stroop is het gezonde idee verloren.  Kies daarom liever voor een van de volgende gezondere toppings:

  • Suikervrije jam
  • Notenpasta
  • Kwark met kaneel
  • Huttenkäse met kaneel
  • Vers fruit
  • Geraspte kokos
  • Low calorie syrup
Performance Sports Nutrition - Protein Baking Mix
Protein Baking MixPerformance Sports Nutrition
 
 
First Class Nutrition - Pancake Mix
Pancake MixFirst Class Nutrition
800 gram
 

Andere blog lezen

Verschil tussen Fatblockers en Fatburners

Lees meer >

Hoe krijg je gespierde benen en billen?

Lees meer >

Je winkelmandje is leeg.

Verlanglijstje

Je verlanglijstje is leeg.